Tudatosság

- Tudatosság a hétköznapokban - Valami történik veled? Valami van? Minden más?

Friss topikok

  • _bala_: Minden hétre várható egy kis szösszenet... :) Remélem hasznotokra válik. (2008.09.23. 08:30) Első lépés

Linkek

lesznek...

Első gondolat

2008.09.04. 20:06 | _bala_ | Szólj hozzá!

Sokat gondolkodtam, hogy mivel is kezdjem, milyen frappáns bevezető szöveg lenne az, amely vonzza az olvasókat, de aztán belekezdtem ebbe: nincs megfelelő. Egyszerűen elmondom, miről fogok írni: a tudatosságról.

De nem a hagyományos módon, elrugaszkodva a hétköznapoktól, hanem éppen az ellenkezőjét fogom tenni: a mindannyiunkat körülvevő világra szeretnék fókuszálni: mert a világ van ott benned, mert nem elméletek és tanítások vesznek körbe, amikor felöltözteted a gyerekedet, vagy megírod a házi feladatodat.

Bizonyára érzed, hogy a világ, az emberek, Te, mind mind változáson mennek keresztül. Valószínűleg ezért olvasod ezt. Ha segítségre van szükséged, mert nem tudod, mit tegyél, vagy túl sok okosságot olvastál, akkor tudok Neked segíteni.

Hogyan? Nem azért mert többet tudnék nálad, vagy okosabb lennék, vagy mert több buddhista láma köpenyét tapperoltam, vagy mert x éve nem eszek húst. Azért tudhatok segíteni, mert példát tudok mutatni: lám egy ember, aki letett valamit az asztalra. És megnyugtathatod az egódat, még diplomám sincs.

Ha végigköveted velem ezeket a kis életképeket, rá fogsz jönni, hogy minden lazábban megy, helyére kerülnek a dolgok, lesz értelme az életednek, és még tanfolyamra sem kellett járnod, és nem kellett XY előadásait hallgatnod. Persze az is nagyon hasznos tud lenni, MERT...

(folyt a következő postban)

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatossag.blog.hu/api/trackback/id/tr71648717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása